[...] zupełnie inna niż ta, którą jesteśmy bez przerwy karmieni. Badania Wydziału Pediatrii Uniwersytetu Stanowego w Nowym Jorku dowodzą, że dla niemowląt szkodliwe jest każde mleko z wyjątkiem mleka matki, a dla człowieka, który jest w stanie przyjmować pożywienie stałe, szkodliwe jest każde mleko. Udowodniono naukowo, że koty, które karmione są [...]
Koktajle Koktajl 1 (standardowy lekki koktajl spożywany między posiłkami). - Mleko 0,5% (pół szklanki) - Mleko sojowe w proszku (2 łyżki) - Jajo kurze (białko) najbardziej wartościowe białko dla człowieka - Miód (1 łyżka) - Jogurt naturalny 3% (pół szklanki) Wszystko należy dokładnie zmiksować. Wartości odżywcze koktajlu: Białko - ok. 20 g [...]
[...] NABIAŁ: /SFD/2016/12/9/c1c7f223a8ae4de98f3d1865f0d33b91.jpg Produkty mleczne takie jak kefiry, jogurty, mleko, sery, twarogi, śmietany również dostarczają nam białka. Ilość białka w nabiale różni się mocno od siebie, w jogurtach jest ich nie wiele, sery dostarczają nam go [...]
Witam! Przedstawiam opracowaną przeze mnie dietę do oceny. Dieta masowa.Zapotrzebowanie na dziś 3600kcal. Waga 100 kg, wzrost 180cm. W diecie póki co jest o 200kcal więcej. Trening 4 dniowy -split.Proszę o ewentualne sugestie. Dieta wraz z suplementacją: 1. posiłek - 6.30 Płatki owsiane - 100g Siemie lniane - 20g Słonecznik - 20g Jajka całe - 3 [...]
[...] ale nie jest to w ogole konieczne) WYKONANIE: make kokosowa oraz proszek do pieczenia przesiewamy przed sitko, a nastepnie mieszamy z maka gryczna. dodajemy jajo oraz mleko i calosc mieszamy do uzyskania jednolitej masy. ciasto pozostawiamy na kilka minut, zeby delikatnie zgestnialo. nastepnie formujemy bulki i kladziemy na blaszce na [...]
[...] do prawidłowego wchłaniania wapnia, oraz z braku estrogenów u kobiet po menopauzie (wtedy stopień przyswajania wapnia zmniejsza się o 10%). Najlepszym źródłem wapnia jest mleko i przetwory mleczne. Osoby z nietolerancją laktazy mogą zastąpić mleko napojami mlecznymi fermentowanymi (jogurtem, kefirem lub mlekiem acydofilnym), które zazwyczaj [...]
[...] kokosowe do miseczki. Przygotować sos: olej rozgrzać w garnku, włożyć posiekany czosnek i szalotki. Lekko podsmażyć, następnie dodać kolendre. Dobrze wymieszać, dodać mleko kokosowe, sól i cukier. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Dodać orzeszki i smażyć przez minutę. Jarzyny, kiełki, tufu i jajko przełożyć do osobnych miseczek, zalać sosem [...]
[...] piwo imbirowe. Imbiru dodaje się również do wielu innych potraw, np. do sałatek owocowych, marmolad, rosołu z kury, sosów, pasztetu i flaków. Uszlachetnia też bardzo kwaśne mleko i chłodniki przyrządzane na podstawie zsiadłego mleka lub kefiru. Można go dodawać do czerwonej kapusty, wszelkich pikantnych potraw z mięsa wieprzowego oraz do sosów [...]